Solawende pop-up STUDIO

solawende.jpg
 
 

SOLAWENDE POP-UP SHOP ZOEKT MAKERS <3

Ik ben Charlotte. Zo lang als dat ik mezelf ben maak ik dingen. Vanaf kleins af aan was ik aan het knutselen met materialen die ik om me heen vond. Toen ik uiteindelijk naar de kunstacademie ging, heeft dat niemand uit mijn omgeving verbaasd. Inmiddels ben ik al eventjes afgestudeerd en ben ik toe aan de volgende stap.

Ik ga een winkelpandje openen in het oude stadscentrum van Haarlem.
 

In deze winkel maak ik ook mijn werkplek voor mijn bedrijf ATELIER SOLAWENDE. Ik ontvang mensen voor traditionele handgeprikte tatoeages en werk ik aan mijn illustratief werk.

Zo zie ik de inrichting voor me:

Een donkergroene muur met mooie houten kasten met daarin al ons prachtige werk. Ergens een verzameling kristallen. Planten. Een tafeltje in de hoek van waar ik mijn tekeningen maak. Een muur vol met bestippelde schedeltjes en lijstjes met tekeningen vol verhalen en symboliek. Natuurlijke eenvoud staat voorop. De winkel-etalage is uitnodigend ingericht en reflecteert wie we zijn. En we hebben een goed koffiezetapparaat in huis. Want ja. ;)

Ik heb in het tatoeëren en tekenen mijn passie gevonden en daar wil ik me aan toewijden. Vandaar de grote stap naar een eigen pand.

Maar! Ook wil ik mijn deuren openen voor andere makers.

Ik zie zoveel talent om me heen dat alleen naar buiten komt via een foto op social media en zo nu en dan op een marktje te bewonderen valt.

Ik wil dienen als podium voor het ambacht.

Daarom ben ik OP ZOEK naar mensen met talent en passie die bij mij in de winkel een klein deeltje winkel willen huren.

Voor een kleine bijdrage huur je een fysieke plek om jouw producten te stallen, in een sfeervolle winkel in het prachtige Haarlemse centrum. Daarnaast verzorg ik reclame voor jouw bedrijf. Met dertien jaar winkel ervaring weet ik hoe ik met klanten om moet gaan en hoop ik natuurlijk jouw producten zo goed mogelijk te representeren en verkopen.

 

VOOR WIE?

Tekenaars, wolproducten, houtsnijders, sieraadmakers, runecarvers, mede brouwers, metaalbewerkers, kristal verzamelaars, wierookmakers, orakel leggers, muzikanten, schrijvers, viking home deco, kruidenvrouwtjes en natuurlijke parfum. Een plek voor lezingen of verhalenvertellers. Workshops en bijeenkomsten.

- Voor iedereen die iets wil delen met de wereld.
- Zijn of haar bedrijf wil laten groeien.
- Mits je werk aansluit bij de sfeer van de winkel.

 

ER GAAT KOMEN:

- Een fysieke winkelruimte/tattooshop in Haarlem, persoonlijk en gezellig ingericht
- Een Facebook pagina van de winkel; hierop worden alle makers die tentoon worden gesteld in de winkel een voor een voorgesteld(met linkjes naar jouw pagina en website) met een tekst en foto.
- Op de presentatieplaats van jouw product een fotolijstje met daarin informatie over jou en je bedrijf. Wie ben je? Wat maak je en waarom? Laten we in deze tijd van groothandels mensen weer in contact brengen met de makers!
- Een website of webshop *

(* Als we langer dan de korte try-out tijd kunnen blijven bestaan)

 

JOUW BIJDRAGE:

- De bijdrage per persoon zal komen te liggen tussen de 50 - 80 euro per maand. Dit hangt nog af van de uiteindelijke huurprijs van het pand. Hierover hoor je zsm meer.
- De verzendkosten naar Haarlem. De verzendkosten van je producten(die niet verkocht zijn) terug naar jou, neem ik voor mijn rekening. Zo doen we allebei de helft.
- In overleg mag je langer dan 1 maand exposeren. Uiteraard betaal je per maand.
- Per verkocht product gaat 15% van de verkoopprijs naar de investering van het pandje of dient ter vergoeding voor mijn aanwezige winkeluren.

* In geval van verhalenvertellers, workshop-gevers, lezingen en meer van zulks: in overleg.

 

IN HET KORT:

- Je krijgt ruimte in een winkel voor jouw product
- Ik zorg voor reclame
- Het kost 50-80 euro per maand
- Naast je producten komt een lijstje met jouw informatie
- Te huur per maand, meerdere maanden mogelijk in overleg
- We delen de verzendkosten
- 15% van de verkoopwaarde van de verkochte artikelen zijn als vergoeding voor mijn winkeltijd

 

HOE MELD JE JE AAN:

- Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst via een mail waarin je aangeeft op de wachtlijst te willen: solawende.tattoo@gmail.com
- Of blijf betrokken bij de speciale facebookgroep voor dit initiatief: https://www.facebook.com/groups/915567038568623/

Vermeld hierbij de naam van je bedrijf en wat je graag zou willen aanbieden.

Wanneer je je aanmeld, ga ik er van uit dat je oprechte interesse hebt in het huren van een stukje winkelruimte voor minimaal 1 maand.

Hoe we de betaling het beste kunnen regelen ben ik nog aan het uitzoeken wat belasting-technisch gezien het meest voordelig is (bijvoorbeeld per directe bankoverschrijving of bijvoorbeeld via Patreon), maar dat komt tegen die tijd wel. Mocht iemand hier ideeën over hebben, hoor ik dat natuurlijk ook graag.


<3

Mocht je vragen hebben; schroom niet ze te stellen!
Dankjewel voor het lezen.

Ik hoop zo niet alleen mijn droom, maar ook jullie dromen een stukje meer te kunnen verwezenlijken!

Laten we iets prachtigs gaan maken!


Met liefs,

Charlotte Boer
ATELIER SOLAWENDE